Okna
Moderna tehnologija v stilu vašega doma
Panoramske stene
Življenje z jasnim razgledom
Vhodna vrata
Izraz stila in individualnosti
Zimski vrtovi
Več prostora, več svobode, več kvalitete bivanja
Notranja vrata
Italijanska notranja vrata s stilom
Garažna vrata
Varna in kvalitetna garažna vrata Hörmann
Domov>Okna>Prenova
Finstral nove gradnje

Strokovna obnova starih zgradb z izdelki Finstral

Privarčujte energijo, znižajte stroške in zaščitite podnebje

Okna, ki so bila nameščena pred letom 1995, so energetsko neučinkovita, deloma poškodovana in tehnološko zastarela. Kako prepoznate, da je treba vaša okna zamenjati?

Če so vaša stekla na notranji strani mokra, je to očiten znak, da je vaša izolacijska zasteklitev zastarela. Preverite, ali morda okenski okvirji ne tesnijo, so v slabem stanju.

Okna težko odpirate in zapirate? V bližini oken čutite neprijeten hladen piš? Je morda vaš račun za ogrevanje nadpovprečno visok? Potem je morda čas, da razmislite o menjavi oken.

Naložba, ki se izplača

Vgradnja novih oken je vsekakor naložba, ki se izplača. Najpogosteje se za menjavo oken odločimo, ker želimo znižati nepotrebno visoke stroške ogrevanja in hlajenja.

Sodobna toplotnoizolacijska okna se ponašajo s stekli z odlično toplotno zaščito ter dobro zatesnjenimi okvirji. Okna, zaradi katerih smo včasih energijo izgubljali, nam jo zdaj pomagajo ohranjati. Zaradi dobre zatesnitve nova okna tudi poskrbijo za udobnejše bivanje. Poleg tega boste z njimi občutno prihranili pri ogrevanju.

Prihranek pri stroških ogrevanja do 800 evrov letno

Z menjavo oken lahko pri stroških ogrevanja prihranite do 800 evrov letno. K temu pripomore tudi krajša ogrevalna sezona: ta se navadno začne sredi septembra, s sodobnimi toplotnoizolacijskimi okni in ustrezno fasadno izolacijo pa lahko njen začetek preložite kar za štiri tedne. Še dodatne štiri tedne lahko prihranite tudi spomladi. Tako se vaša naložba dolgoročno močno izplača. Povrne pa se vam že v kratkem času. Glede na površino stekla oken že po 9 do 12 letih.

Pri nakupu oken se lahko ravnate po vrednosti Uw. Ta prikazuje, koliko toplote ostane v hiši. Nižja kot je vrednost, boljše so toplotno izolacijske lastnosti. Vrednost dandanašnjih običajnih oken znaša okrog 1,3 W/m²K – pri najboljših oknih pa sega že pod 0,8 W/m²K.

Spustite sonce v hišo

Svetli, topli in z dnevno svetlobo obsijani prostori – velike okenske površine zvišajo vrednost vsake hiše in trajno izboljšajo kakovost bivanja. Vendar pa vam udobja svetlih prostorov ni treba več plačati z visokimi stroški ogrevanja. Ravno nasprotno: sodobna okna s toplotno zaščito zagotavljajo odlične izolacijske lastnosti in poskrbijo, da pozimi ogrevalna energija ostane v prostoru.

Če se pri obnovi odločite, da boste ustvarili še dodatne okenske površine, npr. z okni, ki segajo od stropa do tal, ali s strešnimi okni, se bo čas, ko morate imeti prižgane luči, skrajšal za več ur letno. Na tem mestu ne smemo pozabiti niti na solarno energijo, ki jo v notranjost hiše spuščajo večje steklene površine.

Kaj vse zmorejo vaša nova okna

Ne pozabimo na dodatne funkcije in možnosti vaših novi oken. V pritličju moramo poskrbeti za dobro protivlomno zaščito, v kuhinji sta v ospredju preprosto zračenje in zaščita pred mrčesom, v spalnici se osredotočimo na zaščito pred hrupom, v otroški sobi pa mora biti steklo, ki sega od stropa do tal, predvsem varno. Okna in vrata Finstral so visokozmogljivi izdelki, ki jih v celoti prilagodimo vašim potrebam. Z okni po meri lahko občutno izboljšate udobje svojih bivalnih prostorov.

Pri tem je dobro samo najboljše, saj imajo okna, vrata in ostale zasteklitve življenjsko dobo več desetletij.

Obnove v sozvočju z videzom objekta. Ohranitev arhitekture.

Seveda morajo biti vaša nova okna tudi lepa. Okna in vrata pripomorejo k splošnemu optičnemu vtisu hiše.

Ponujamo vam ustrezne rešitve za vsak gradbeni slog. Privlačna okna s prečkami, edinstveni okrasni elementi ter naša tradicionalna in ozka okenska krila so zelo primerna za obnovo starih zgradb, pri kateri želite ohraniti izvirni slog zgradbe.

Tudi s tradicionalnimi naoknicami ali našo posebno leseno dekoracijo lahko dodatno poudarite privlačnost fasade.

Preprosta menjava oken s Finstralom: hitro, čisto in brez gradbenih del

Za sanacijo in obnovo oken smo razvili prav poseben sistem za obstoječa poslopja. Pri tem stari okenski okvir pustimo v zidu ter novi okvir Finstral preprosto in varno namestimo nanj. Medtem pa s priključnimi profili prekrijemo stike na zunanji in notranji strani. S tem sistemom med menjavo oken preprečimo poškodbe fasade, okenskih polic, tapet in ploščic. Menjavo oken opravimo povsem brez gradbenih del. Hitro in čisto: tako preprosto lahko v svojih bivalnih prostorih poskrbite za višjo bivalno kakovost.

Vse pravice pridržane © Termodom d.o.o.
Izvedba - Intuitiva